To “ροζ” ταξίδι του Μάρτη στις ανθισμένες ροδακινιές

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

To “ροζ” ταξίδι του Μάρτη στις ανθισμένες ροδακινιές

To “ροζ” ταξίδι του Μάρτη στις ανθισμένες ροδακινιές

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

[ad_1]

Η φύση της περιοχής προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες για δραστηριότητες. Από τους ανθισμένους κάμπους μέχρι τα μονοπάτια του Βερμίου, η περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορία και ποδηλασία. Εξερευνήστε τα δάση, απολαύστε τη θέα από τα υψώματα και αφεθείτε στην ηρεμία της μακεδονικής γης.

Η Βέροια δεν είναι μόνο ιστορία, αλλά και γεύση. Με τη μακρά γαστρονομική της παράδοση, προσφέρει μια πανδαισία γεύσεων που αποτυπώνουν τη μακεδονίτικη ψυχή. Από τα σιροπιαστά της γλυκά μέχρι τις πλούσιες χειμωνιάτικες σούπες, η τοπική κουζίνα συνδυάζει απλά υλικά με μοναδική νοστιμιά.

Το περίφημο ρεβανί Βεροίας, με το αφράτο σιμιγδάλι και το αρωματικό σιρόπι, αποτελεί γλυκό-έμβλημα της πόλης. Στις κρύες μέρες, ο φασουλονταβάς, φτιαγμένος με αργό ψημένο φασόλι και πλούσια σάλτσα ντομάτας, συνοδεύεται ιδανικά με ένα ποτήρι σπιτικό τσίπουρο. Στα τραπέζια των ντόπιων πρωταγωνιστούν επίσης τα σαρμαδάκια τυλιγμένα σε μαϊντανό, το ζυγούρι με κυδώνια, οι τραγανές πίτες όλων των ειδών, αλλά και το χορταστικό κουκουλωτό με αρνί. Ιδιαίτερες γεύσεις, όπως η γαλατόπιτα με την πλούσια κρέμα και τα παραδοσιακά βαρένικα, ολοκληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία της Βέροιας.

[ad_2]

Πηγή: Agravia.gr

Μείνεται Συντονισμένοι

Πώς αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά εχθρούς της άνοιξης

[ad_1] Οι νύμφες προτιμούν συγκεκριμένα ζιζάνια (διανόχορτο, περδικούλι, τσουκνίδα, σινάπι, ζοχός, μολόχα, αγριοσέλινο κλπ.). Αντιμετώπιση: Διατήρηση της αυτοφυούς βλάστησης μέχρι την άνθιση. Σε περιπτώσεις μικρής

Διαβάστε περισσότερα