[ad_1]
- Εντοπίστε ασφαλή σημεία: Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή δεν έχει επιβαρυνθεί από ψεκασμούς ή άλλους ρυπαντές.
- Χρησιμοποιήστε κατάλληλα εργαλεία: Ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κήπου για να μην καταστρέφετε τη ρίζα.
- Συλλέξτε νεαρά φύλλα: Τα νεαρά και τρυφερά φύλλα έχουν καλύτερη γεύση και πιο πλούσια θρεπτικά συστατικά.
- Πλύσιμο και συντήρηση: Πλύντε τα καλά με κρύο νερό και διατηρήστε τα σε δροσερό μέρος μέχρι να τα μαγειρέψετε.
Η Άνοιξη προσφέρει μια πολύχρωμη και πλούσια ποικιλία από άγρια χόρτα, που μπορούν να εμπλουτίσουν το καθημερινό μας τραπέζι με γεύση και θρεπτική αξία. Από τα σέσκουλα και τις βρούβες, μέχρι το περίφημο σταμναγκάθι, η ελληνική ύπαιθρος είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος για όσους γνωρίζουν να αναζητούν και να συλλέγουν χόρτα.
[ad_2]
Πηγή: Agravia.gr