Χόρτα της Άνοιξης – Ποια Μαζεύουμε από τους Αγρούς

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Χόρτα της Άνοιξης – Ποια Μαζεύουμε από τους Αγρούς

Χόρτα της Άνοιξης – Ποια Μαζεύουμε από τους Αγρούς

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

[ad_1]

  1. Εντοπίστε ασφαλή σημεία: Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή δεν έχει επιβαρυνθεί από ψεκασμούς ή άλλους ρυπαντές.
  2. Χρησιμοποιήστε κατάλληλα εργαλεία: Ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κήπου για να μην καταστρέφετε τη ρίζα.
  3. Συλλέξτε νεαρά φύλλα: Τα νεαρά και τρυφερά φύλλα έχουν καλύτερη γεύση και πιο πλούσια θρεπτικά συστατικά.
  4. Πλύσιμο και συντήρηση: Πλύντε τα καλά με κρύο νερό και διατηρήστε τα σε δροσερό μέρος μέχρι να τα μαγειρέψετε.

Η Άνοιξη προσφέρει μια πολύχρωμη και πλούσια ποικιλία από άγρια χόρτα, που μπορούν να εμπλουτίσουν το καθημερινό μας τραπέζι με γεύση και θρεπτική αξία. Από τα σέσκουλα και τις βρούβες, μέχρι το περίφημο σταμναγκάθι, η ελληνική ύπαιθρος είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος για όσους γνωρίζουν να αναζητούν και να συλλέγουν χόρτα.

[ad_2]

Πηγή: Agravia.gr

Μείνεται Συντονισμένοι

Πώς αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά εχθρούς της άνοιξης

[ad_1] Οι νύμφες προτιμούν συγκεκριμένα ζιζάνια (διανόχορτο, περδικούλι, τσουκνίδα, σινάπι, ζοχός, μολόχα, αγριοσέλινο κλπ.). Αντιμετώπιση: Διατήρηση της αυτοφυούς βλάστησης μέχρι την άνθιση. Σε περιπτώσεις μικρής

Διαβάστε περισσότερα