Παραγωγή Σποροφύτων Τομάτας – Agravia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Παραγωγή Σποροφύτων Τομάτας – Agravia

Παραγωγή Σποροφύτων Τομάτας – Agravia

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest


Μετά την μεταφύτευση των σποροφύτων σε μπλοκ πετροβάμβακα θα πρέπει να παραμείνουν περίπου 50 ημέρες στον ειδικό χώρο πριν τοποθετηθούν στις τελικές θέσεις τους, στον παραγωγικό χώρο του θερμοκηπίου.

Οι περισσότεροι παραγωγοί προτιμούν να προμηθεύονται έτοιμα σπορόφυτα 6 έως 8 εβδομάδων από το να παράγουν τα δικά τους από σπόρους αποφεύγοντας το κόστος και τις εργατοώρες που απαιτεί αυτή η διαδικασία.

Οι θερμοκρασίες θα πρέπει να κυμαίνονται μεταξύ 25 – 26 ℃ κατά την διάρκειας της βλάστησης. Καθώς τα σπορόφυτα βλαστάνουν θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε θρεπτικό διάλυμα αγωγιμότητας 1-1,5 mS/cm και οι θερμοκρασίες ημέρας και νύχτας να γίνουν 23 ℃ και 20 ℃ αντίστοιχα.

Μετά την πλήρη ανάπτυξη των πρώτων πραγματικών φύλλων οι κύβοι μεταφυτεύονται σε μεγαλύτερους κύβους πετροβάμβακα διαστάσεων συνήθως 7,5 cm X 7,5 cm X 6,5 cm. Οι κύβοι πετροβάμβακα θα πρέπει να ποτίζονται με θρεπτικό διάλυμα αγωγιμότητας 2,5 – 3,0 mS/cm.

Γιάννης Διβανές
Γεωπόνος
MSc
i-CON.SHARE



Πηγή: Agravia.gr

Μείνεται Συντονισμένοι