Αgrobacterium radiobacter, Azospirillum brasilense, Azospirillum lipoferum, Azotobacter chroococcum, Bacillus fimus, Bacillus licheniformis, Bacillus megaterium, Bacillus mucilaginous, Bacillus pumilus, Bacillus spp.,Bacillus subtilis, Bacillus subtilis var. amyloliquefaciens, Burkholderia cepacia, Delfitia acidovorans, Paenobacillus macerans, Pantoea agglomerans, Pseudomonas aureofaciens, Pseudomonas chlororaphis, Pseudomonas fluorescens, Serratia entomophilia, Streptomyces griseoviridis, Streptomyces spp.
Οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί μπορούν να επιδρούν άμεσα ή έμμεσα στο φυτό. Κάποιες από τις επιδράσεις αυτές είναι:
- Η βιολογική δέσμευση του Αζώτου
- Η διαλυτοποίηση του φωσφόρου
- Η παραγωγή φυτοορμονών (αυξίνες, γιββερλίνες, κυτοκινίνες)
- Η προστασια της άμυνας του φυτού έναντι των παθογόνων (ISR & SAR)
- Η προστασία έναντι παθογόνων – ανταγωνιστική δράση
Πηγή:
Bernard R. Glick*Plant Growth-Promoting Bacteria: Mechanisms and Applications 2012; 2012: 963401.
Published online 2012 Sep 19
The Molecular and Physiological Basis of Nutrient Use Efficiency in Crops. Edited by M. J. Hawkesford and P. Barraclough. Oxford
Dinesh K. Maheshwari Bacteria in agrobiology Crop Ecosystems Springer publications ISBN 978-3-642-18356